Yritys

Aloitin yritystoiminnan vuonna 1989. Aluksi toimin kahvilayrittäjänä. Viherrakentajana aloitin palkkatyössä vuonna 1991. Kiinnostuin luonnosta ja puutarhasta. Kävin Muuruveden maaseutuopistolla puistopuutarhuriksi. Työhöni kuului puutarhanhoito, kesäkukkien, perennoiden, pensaiden ja puiden istutus sekä betonikivialueiden tekeminen.

Vuonna 2001 perustimme Ympäristövinkki -nimisen  avoimen yhtiön opiskelukaverin kanssa. Erosin yrityksestä vuonna 2005 ja perustin Ympäristökaija yrityksen yksityisenä elinkeinon harjoittajana.

Yritykseni toimii Vieremällä. Asiakaspiiri on muodostunut Ylä-Savon alueelle.  

Jätevesien käsittelysuunnitelmat

Minulta voi tilata jätevesien käsittelysuunnitelmia 2-5 päivän odotusajalla. Suunnitelma sisältää tekstiosion päästölaskelmineen, sijaintikartan, asemapiirroksen, järjestelmän ja kentän leikkaus- ja tasopiirrokset, ankkurointi ohjeet, käyttö- ja huolto-ohjeet. Kysy lisää puhelin 0400946380.

 

Jätevesisääntelyn uudistus ei koske, kun

• kiinteistön rakennuslupa on myönnetty vuonna 2004 tai sen jälkeen (koska talossa pitää olla jo säännökset täyttävä käsittely)

• kiinteistössä on vain kantovesi ja kuivakäymälä eli huussi eikä jätevesistä aiheudu pilaantumisen vaaraa (paitsi jos kunnan ympäristönsuojelumääräyksissä alueella on ankarammat vaatimukset)

• tai jos kiinteistö liitetään viemäriverkostoon

• jos olet syntynyt ennen 9. maaliskuuta 1943.

 

Jätevesisääntelyn uudistus koskee, kun

• talon rakennuslupa on ennen vuotta 2004, ja sillä on jätevesijärjestelmä, joka ei täytä nykysääntöjä. Kaksi kohtelua riippuen alueesta:

• Jos kiinteistö on yli sata metriä vesistön tai meren läheisyydestä tai pohjavesialueen ulkopuolella, jätevesijärjestelmä pitää kunnostaa vasta seuraavan ison remontin, kuten vesikäymälän rakentamisen, yhteydessä

• Jos kiinteistö on enintään sata metriä edellä mainituista vesialueista tai pohjavesialueella, uusimiselle on uusi määräaika. Se on nyt 31. lokakuuta 2019.

Ympäristölupa

Ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttaville toiminnoille tarvitaan ympäristönsuojelulain mukainen lupa. Näitä toimintoja ovat esimerkiksi metsä-, metalli- ja kemianteollisuus, energiantuotanto, eläinsuojat ja kalankasvatus. Luvan myöntämisen edellytyksenä on muun muassa, että toiminnasta ei saa aiheutua terveyshaittaa tai merkittävää ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa.

Viheralueiden hoito

 Puutarhan kokonaisvaltainen hoito: nurmikon leikkaus, trimmeröinti, pensaiden leikkaus, lannoitukset, rikkakkasvien ja kirvojen torjunta, perennoiden, pensaiden ja puiden istutus.